Vi letar efter färgerna vit, blå, gul och röd i naturen

Idag har vi i Lilla Björn gruppen varit på promenad till ankorna i dammen. På vägen dit och hem letade vi efter olika färger i naturen. De färger vi fokuserade på idag var röd, blå, gul och vit. Vi upplever att barnen tycker det är spännande att leta och hitta olika färger i naturen, och pratar om färger annars också bland annat när de bygger. Vissa barn kan även några av färgerna på engelska – väldigt häftigt! Tänk att en tvååring kan det! och delar med sig av det till övriga i gruppen. Vi har även hunnit sjunga om färgerna och tränar på att lära oss tecken till.

På vägen till ankorna hittade vi nypon i buskarna, dessa var ju röda! Sedan hittade vi något som var vitt, men vad det var ville ingen berätta. Det är ju en fjäder, men var kommer en sån ifrån?

Sen kom vi fram till ankorna som inte var så många idag. Men de kom upp på land och åt mer än gärna en massa bröd.

På vägen från dammen och hem hittade vi massa andra saker, som egentligen inte hör hemma i naturen. Glasspapper som var blått och vitt och glasslock som var rött och vitt! Sen hittade vi även röda ”bär”, en vit och en brun svamp, gula löv, blåa bär och en buske där löven hade en massa olika färger!

Dessa sångkort använder vi oss av när vi sjunger färgsångerna. Här gör vi tecken till, pratar om de olika korten där fartyget och tomten är mest spännande just nu.

Och sen i den fria leken, en stund efter att vi kommit hem bygger barnen torn av klossar. Ingela frågar ett av barnen – Vad blir det för något? Varpå barnet svarar ”vit!” och visar att där finns vitt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *