Uppstart till vårt nya projekt

Vi har i hela Blentarps förskoleenhet ett övergripande tema som heter ”En hållbar värld” och varje hemvist har sedan utformat arbetet i underprojekt och Stjärnans heter ”Miljöresan”. Idag hade vi vår uppstart där Kim som är en gammal sjörövare kom för att hälsa på.


Hon hade en resväska med sig med olika sorters skräp som hon hade samlat på sig efter att hon varit ute på haven. Hon hade en tidning, aluminiumburk, petflaska, plast, batterier och en mjölkkartong i väskan. Hon tänkte att hon behövde kasta skräpet någonstans och kastade allt i en papperskorg men då kom ”Klimatråttan” (handdockan) och stoppade henne.


Klimatråttan berättade att man måste sortera skräpet i olika behållare och då började barnen hjälpa till att berätta hur man källsorterar.


Vi sjöng klimatråttans sång och hämtade olika plastlådor och markerade dem tydligt så att vi kan sortera vårt skräp rätt.


Vi tittade också på ett avsnitt ur serien ”barr och pinne” som är en serie som handlar om miljöarbete. Ni hittar den på ur.se om ni är nyfikna på att titta på den med era barn.

Det arbete som dagens uppstart har handlat om, nedskräpning och källsortering tror vi att barnen har ganska goda kunskaper kring redan men vi ville starta med detta som en repetition för att sedan fördjupa oss i andra fördjupningsfrågor som återvinning och marin nedskräpning. Ett av målen med projektet är också att barnen ska få en viss förståelse av vilken påverkan människans agerande har på miljön. 

En reaktion på “Uppstart till vårt nya projekt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *