Skuggornas mystik på Stjärnan.

Tänk vad man kan göra med en overhead. Tänkbara och otänkbara saker får nytt liv när dessa placeras här och dess skuggor kommer upp på väggen. Här fick vi syn på att det händer något med skuggorna om vägg övergår till tak samt vägg som är rakt framför oss övergår till vägg på andra sidan i rummet. Cirklarna blir utdragna och ovala och grisen vrider sig i sidled, utan att vi ändrar deras ursprungsform. Detta var lite märkligt. Om man bygger en vägg på höjden med trästavar då ser det ändå inte ut som vi förväntat oss att den ska se ut. Den kom dessutom väldigt långt ner på väggen! Varför det?

Barnets skugga blir lika stor som barnet i verkligheten, om man står nära väggen men handen och armen som ska lägga dit saker blir lika lång som väggen är hög. Konstigt!

Olika geometriska former som cirklar, kvadrater och rektanglar samlas på liten yta men behöver stort utrymme på väggen för där blir allt så mycket större. Taket får också mönster och det krävs mer än en vägg för att få allt att få plats.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *