Intresset för att skriva är stort.

På Stjärnan är intresset stort för att skriva.                                                  Just nu lägger barnen gärna fokus på att ”läsa upp” sina verk inför kompisarna. Därför skriver de gärna sagorna med penna. Ibland kommer barnen med någon saga som de skrivit hemma.

Då barnen skriver på datorn har vi (fortfarande) en tråd som delar upp tangentbordet. Denna tråd hjäper barnen att använda båda händerna. Höger respektive vänster hand får sin sida att skriva på.

image

Att skriva snabbt är roligt. Bokstäverna blir fler och fler. Flera rader med bokstäver fyller pappret. Denna ”övning” kallar vi för ”snabba sekreteraren”. Då skriver vi som om vi spelade på ett piano.

När vi har skrivit ut våra bokstäver går vi på bokstavsjakt. Då ringar vi in bokstäver som vi känner igen. Vi väljer att börja med bokstäverna i det egna namnet. Barnet väljer en bokstav och vilken färg denna ska ringas in med. Sedan väljer barnet en ny bokstav och ny färg till denna.                          Denna ”övning” kallar vi att vi går på ”bokstavsjakt”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *