Förberedelser inför 5-årsfirandet av Kompassen.

Eftersom Kompassens förskola fyller fem år tänkte vi bl.a. uppmärksamma det med lite fina skyltar på våra grindar. En dag målade några barn vackra mönster på kartong. Idag skulle dessa kartonger få lite text. Vi lyssnade på olika ljud som finns i ordet Kompassen. Det är ganska många ljud. Vi skrev KOMPASSEN 5 ÅR  på en lapp. Sedan letade vi efter alla bokstäverna i en låda med många bokstäver. Barnen hittade inte någon femma. Varför finns det ingen sådan? Då säger någon: -Det är ju ingen bokstav. Fem är ju en siffra!

Bokstäverna var samma som på lappen men de bytte plats med varandra så barnen fick hjälpas år så att det blev just KOMPASSEN. Barnen lade dessa bokstäver på kartongen så att vi såg att de fick plats. Efter det ritade de runt dem, fyllde i blyertslinjen med tusch för att slutligen måla varje bokstav med pensel.

Ett barn hittade siffran 5 bland sifferkorten och kalkerade denna på ljusbordet. På denna limmades sedan aluminiumfolie föra att sedan klippas ut. En blank fin femma blev det. Silver!

Om man satte folien på baksidan av siffran så blev denna på ”fel håll”, spegelvänd.

Längst ner satte vi presentband som vi ”kryllade” som när man gör på vissa presenter. Det var inte helt lätt att göra detta med saxen men övning ger färdighet.

-Titta, så fin den blev! ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *