Vi träffar trollet Trixie och upptäcker skräp i naturen.

Igår var Stjärnan ute i skogen. Som ni kanske läst här innan fick vi ett brev från ett trollet Trixie som sa att vi kanske kunde träffas i skogen för nu var Trixie tillbaka efter en tid på ”resande fot”. Vi kom ut i skogen och då kom Trixie där. Trixie var jätteledsen. Tårarna trillade utefter kinderna. Trixie hade gått förbi en massa skräp som någon bara hade lämnat kvar efter sig skogen. Trixie tyckte att detta var förfärligt. Barnen tröstade Trixie och så hjälptes de åt att sortera det så att barnen kunde ta det med sig hem från skogen och slänga det på rätt plats. Äppleskruttarna fick stanna kvar i skogen för de kunde fåglarna få men bananskal däremot fick följa med hem till matavfall då dessa inte förmultnar så snabbt. Plast, papper och mjölkkartong var annat som låg och skräpade.

Barnen hade mycket att prata med om med Trixie. Trixie hade fotografier med sig på sagoväsen hon varit och hälsat på i  Gläntan. Människorna hade varit där och filmat dessa och lagt dem på ”Joootoooob”. Barnen hade ett annat uttal på detta ställe på nätet vilket de uttalade extra tydligt för Trixie.

Trixie hade också med sig en trolldryck och trollkrydda som man kunde blanda i den om man ville. Trixie lät de som ville smaka. Trixie var inte riktigt säker på om människovarelser kunde dricka den utan att få svans. Något barn hade lösningen på detta. Om det kom en svans så kunde man ju stoppa ner den i kalsongerna så syntes det inte. Lite problematiskt skulle det dock bli när man skulle duscha eller bada. Trixie var väldigt noga med att säga att man får aldrig smaka något som man blir bjuden på av någon okänd om inte mamma eller pappa säger att det är ok. Trixie var ju inte okänd för barnen och Stjärnans personal var med barnen under hela mötet med Trixie.

3 reaktion på “Vi träffar trollet Trixie och upptäcker skräp i naturen.

 1. Just what this means is actually that the previous manager possibly adored the Mark II and also modified
  the vehicle the best he could to resemble the vintage model …
  That is actually therefore fucking remarkable.

  • Härligt ?! Barnen visade verkligen empati när Trixie var ledsen för nedskräpningen och stort intresse för det hon talade om. De var väldigt hjälpsamma med sopsorteringen också. Härligt när det blir ett positivt återseende och en upplevelse som fascinerar.
   Trevligt med kommentar här i bloggen! ?
   /Stjärnan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *