Draken vecka 39 – Brev från Sheila och Lulu

Vi börja veckan med att välja namn till våra grupper. Två grupper röstade mellan två alternativ. Första gruppen valde mellan hajarna eller kängururna och flest röster fick Känguruna. Den andra gruppen rösta mellan Krokodilerna eller koalorna och flest röster fick krokodilerna. I tredje gruppen fick barnen komma med förslag på gruppnamnet och sedan lottade vilken namn vi skulle ha. Vinnande lotten blev Bilarna! Barnen var inte helt nöjda med detta så vi la till tornado så gruppnamnet blev Tornadobilarna.

Dagen där på kollade vi åter igen om vi fått någon post i brevlådan…. Äntligen hade vi fått brev från Sheila och Lulu. I brevet skrev dem att de hade gjort en videohälsning som vi skulle se. I videohälsning gav det svar på våra frågor och de berätta om hur det hade gått när det provat våra förslag på hur de skulle hitta vatten. Sheila och Lulu gav oss också några uppdrag. Tornadobilarna fick i uppdrag att bygga en vattenrobot som kan hjälpa dem med vatten problemet i Australien. Vi började med att göra ritningar på hur vi ska bygga roboten. Känguruna fick i uppdrag och lära sig om de farliga djuren i Australien. Krokodilerna fick i uppdrag och lära sig mer om krokodiler.

Veckan avslutades med att några barn gick till biblioteket och låna nya böcker. De andra barnen gick på spaning i djungelrummet. Inne i djungel lekte barnen mycket att ormen jagar de andra djuren och barnen. Några barn blev nyfikna på att prov bumerangen nu när vi fått veta av Sheila och Lulu vad det var för något.

2 reaktion på “Draken vecka 39 – Brev från Sheila och Lulu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *