Draken vecka 38 – Brev till Sheila och Lulu

Shelia och Lulu gav oss i förra veckan uppdrag och fundera på hur vi kan hjälpa dem och hitta eller spara vatten. I smågrupper satt vi oss ner och titta på filmen från när vi var i Australien och träffa Sheila och Lulu. Då berätta de om vattenproblemet i deras land. Barnen kom med olika förslag hur man kan hitta vatten t ex i brunnen, i poolen, från vattenslangen, när det regnar kan man samla vatten i skålar, vi kan ta vatten i en skål och sätta på lock och sen kan vatten åka i en båt till Australien m.m. Det upp kom också lite frågor, några barn undra om det finns katter i deras land? Vi fick med oss någon konstig sak från Australien något hård, platt och böjd sak, som barnen undrat mycket över vad detta är. Så vi skrev och fråga Sheila och Lulu vad är dena konstiga saken för något? Nu väntar vi med spänning på svar från dem…

För att vi ska kunna brevväxla med Sheila och Lulu har vi i veckan byggt en brevlåda. Vi tog en stor låda klippte, tejpa, klistra, tapetsera, måla och tillslut var vi färdiga. I fredag upptäckte vi att vårt brev var borta och vi kom fram till att postmannen har nog varit och hämtat brevet.

Några barn har denna veckan besökt biblioteket. De lämnade tillbaks några böcker och låna några nya och hittade även några böcker om Australien och om olika vilda djur.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *