Vattenrobot, krokodiler och ormar

Denna vecka har krokodilgruppen fortsatt jobba med krokodiler och av saltlera har olika former av detta djur producerats. I tisdags var det full rulle i matsalen då det stod djungelgympa på agendan.

I kängurugruppen har vi börjat prata om ormar och på gården hittade vi några pinnar som blev utmärkta ormar efter lite färg. Vi har även tittat på en film om ormar där de bl.a. berättade hur lång den längsta ormen kunde bli. Detta fick vi undersöka och med ett måttband mätte vi upp 10 meter!

I veckan har Tornadobilarna fortsatt och färdigställt sitt arbete med vattenroboten. I huvudet finns en anordning där vattnet ska ifyllas och detta vatten ska sedan ledas ut i armarna. På detta vis ska vi kunna hjälpa Sheila och Lollo med deras vattenbrist.

I torsdags var det dags att prova om roboten fungerade och detta gjorde vi alla tillsammans på gården. Vatten fylldes på i huvudet och ut for det genom armarna efter att barnen tryckt på de rätta knapparna.

Då roboten var färdig fick barnen frågan om hur den skulle fraktas till Australien. Efter att de begrundat kartan och sett att det finns mycket vatten mellan Sverige och Australien kom de fram till att båt från Sövdesjön nog var det bästa sättet så det kommer att bli nästa veckas äventyr😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *