Utedag i vår underbara natur

Idag gick drakarna iväg på en heldag ute i skogenVi stannade till vid klätterträdet och fann jättemånga boklöv som vi kastade upp och lät falla över oss, jättehärligt och roligt!

Uppstart till hållbar utveckling

När vi gick en bit så hittade vi något förfärligt, en hög med skräp på marken! När barnen såg detta så stannade de upp och förfärades över det de hittat. De föreslog att vi skulle ta det med oss och kasta det på Kompassen. Vi kom in på samtal om vad som kan finnas kvar och barnen föreslog att vi kunde lämna kvar gurkorna och paprikorna för det kunde bli mat till djuren. Redan på vägen till skogen idag så hittade barnen skräp som de plockade upp och kastade i papperskorgen. Detta är något som vi pedagoger introducerat och vi kan nu se att barnen självmant plockar upp skräp utan vår uppmaning, helt fantastiska barn vi har! 


Vi tänker oss att vi nu lämnar fokusområdet kamratskap och går in på hållbar utveckling istället. Vi fortsätter dock att uppmuntra barnens goda beteende till varandra som vi nu kan se att de anammat. Det vi framför allt kan se är att de uppmärksammar när någon kompis är ledsen och att de nu även agerar genom att sätta sig ner och trösta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *