Senaste nytt på Lilla Björn

Nu var det längesen vi berättade vad vi gör om dagarna. Tro inte att vi legat på latsidan för de ?

Vi fortsätter att jobba på med vårt tema som just nu fokuserar på bondgårdsdjuren och vår närmiljö.

Handdockan Dadda kom med en ny saga till barnen som heter ”Vem säger Bu?” I den finns det flera olika djur.

img_0362-1

Denna veckan har vi pratat mycket om får, vad heter mamma, pappa, barn i fårfamiljen? Vad äter dom? Var bor dom? Och vi har sjungit olika sånger om får.

Några barn har med hjälp av fårull skapat egna får. De flesta tyckte att ullen kändes konstig. Vi pratade om att ullen är fårens päls.

Några av barnens färdigskapade djur. De har gjort får med hjälp utav ull, piprensare och knappar. Hästar skapades med hjälp av barnens handavtryck, garn och ögon.

På morgonen fick barnen en bild på en skog där det fanns tre stycken kojor, vi bestämde oss för att leta efter dessa kojorna. Alla barnen tog på sig ytterkläder, hjälm och väst för att göra sig redo för jakten på de tre kojorna. Vi cyklade en bit på motionsslingan, sen parkerade vi cyklarna i kanten och promenerade en bit in i skogen på en smal slinga. Barnen tittade på bilden för att komma ihåg hur platsen såg ut och hjälptes åt att spana efter den. När vi hittat rätt satte vi oss ner och hade en kort samling med frukt. Denna plats kallar vi för trollskogen.

img_1366-1

Barnen fick hinkar som de kunde samla naturfynd i för att ta med till förskolan, de fyllde dom med kottar. Vi hittade sniglar, svampar och massor av pinnar också men de fick stanna i skogen. Barnen samtalar mycket om vad de ser, de vill gärna berätta och dela sina upptäckter med både barn och vuxna. Vi besökte trollskogen två gånger förra veckan och ser fram emot att besöka den många fler gånger då barnen efter detta kommit med bilden och pratat glatt om besöken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *