Säga stopp!

I vecka 15 fortsatte vi och jobba med att säga stopp. Barnen fick på tisdagen göra egna stoppskyltar. Vi börja med att måla rödfärg på handen och sedan tryckte vi handen mot ett vitt pappret och till sist satt vi fast en pinne och sen hade barnen varsin stoppskylt! Barnen har sedan under veckan använt stoppskyltarna flitigt. Vi gjorde även stor gemensam stoppskylt som vi satt upp på Draken. Tanken med denna skylt är att vi pedagoger tillsammans med barn kan gå till stoppskylten och prata om situationer som uppstår där barnen ska säga stopp.

Under onsdagen delade vi upp oss i tre grupper. En grupp fortsatte jobba med spår och de andra två grupperna prata om när man säger stopp. Vi använde oss av pratstenar och frågar barnen ” när ska man säga stopp?” ”Varför ska man säga stopp?”. Barnen berättade bland annat att man ska säga stopp när man bråkar, när det kommer bilar, när man springer inne, när man puttar.

I torsdags gick vi på äventyr till skogen. Skogen är en miljö som inbjuder till många olika sorters lek. Barn klättrade i träd, gick över pinnar, lyfte stora grenar och balanserna. Träd förvandlades till bil och bussar. Vi hitta spår efter skugghäxan. Skogen är en perfekt plats för barnen att träna sin motoriska färdigheter. Vi upplevde att barnen tyckte det var roligt och spännande att gå och leka i skogen.

Vi avsluta veckan med att reflektera och prata med barnen om vad vi gjort under fokusområden säga stopp. Vi visade olika bilder får vad vi gjort och barnen fick berätta sina tankar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *