Påskverkstad på Draken

Vi har även i år fått i uppdrag av kommunen att påsk pynt vid rondellen i byn. Under två veckors tid har vi skapat stora ägg. Först gipsade vi runt ballonger för att få till ägg formen, sen fick äggen torka innan vi kunde måla äggen. Till sist lackade vi äggen så de håller för väder och vind. Barnen har varit engagerad i skapandet och några mer än andra.

Barnen som velat har fått påsk pyssla. Några tyckte händer med färg och klistra sedan fjädrar och ögon. Några målade på tallrikar och skapade kycklingar, hönor eller tuppar.

På skärtorsdagen fick vi besök av Svea och Vera som flugit till Kompassen ändå från Blåkulla. De hade skaffat nya flyg fordon Svea hade en ”dammsugare” med radio som flög snabbt och Vera hade kvast som var väldigt långsam. Tillsammans med Svea och Vera dansade vi till påsksånger och de lärde oss suffla med ”Sven och Leif” (Samir och Viktor). Sedan fick vi i uppdrag av Svea och Vera och leta efter en skatt. Vi fick flera olika ledtrådar och till sist hitta vi ett påskägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *