Påskfestligheter

I torsdags i förra veckan hade vi lite påskfest på Kompassen. 

De som ville fick klä ut sig. När vi skulle gå ut mötte vi två ”påskgummor” Vera och Svea som störtat nere bland träden på Kompassens gård. De var väldigt glada över att träffa oss och tillsammans med dem hade vi en härlig stund med sång och musik vid vårt vindskydd ute på gården.

  

Vi fick både hoppa högt, hoppa små steg  och vara masken som kryper. Sången öppna och stäng stod också på repertoaren. I en sång liknade vi en tupp.

   

         

När vi lyssnade på Vera och Svea där kom det fram att Vera ”rååååååååkat störta med vilje” ner på Kompassens gård.                                                       Dessa båda gummor störtade ju förra påsken och Vera kom ihåg hur trevligt hon tyckte att det var här, så denna gången störta hon med flit.

Detta upplevde Svea som mycket obehagligt så vi kom att tala om hur man kan kan uppleva händelser på olika sätt. Svea var faktiskt inte beredd och under diskussionen mellan sig och barnen kom de fram till att det vore mycket bättre om Vera hade talat om vad hon tyckte och tänkte och inte ”störtat”som hon gjorde.

   

     

Vera och Svea blev iallafall goda vännner igen och barnen hjälpte dem att hitta sin packning som de tappade i farten. Det var många saker som de räknade upp att de blivit av med som barnen fick lägga på minnet.

Vera och Svea var så tacksamma över att barnen hjälpte dem att hitta deras tvättbräda, inneskor, bok, potta, docka, resväska och ägg som man kunde hänga upp i snöre.                                                                                                         Det var många ägg som tappats så vi fick räkna långt.

   

   

Som tack för hjälpen gav Svea och Vera oss fina påskägg med godis i.                                                                      Sedan hade vi olika påsklekar på ute på gården. Vi hade ägg som vi rullade nerför vår kulle. Vi flög på kvastar och balanserade ägg i sked mm.

Efter en mysig förmiddag på gården avnjöt vi påsklunchen i vår matsal där Lill som arbetar i köket dukat ett fint långbord och lagt maten på en vackert dukat buffébord.

   

 

2 reaktion på “Påskfestligheter

  1. Vilken fest!! Så fint ordnat och så spännande. Vi tycker fortfarande lite synd om Jannica som var tvungen att gå på möte precis när festen skulle börja :-).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *