Några drakar på promenad i skogen

Idag efter frukost gick en pedagog till skogen med några barn efter frukosten. Barnen fick själva bestämma vart de ville gå och det blev klätterträdet och det var minsann ett tag sen vi var där.

(null)
På vägen till skogen hörde vi ett alldeles speciellt ljud och det kom från en hackspett som hackade i trädet och vi såg också en stor fågel i trädet. Jag frågade barnen varför hackspetten hackar i trädet och ett barns tanke var: ” för att den vill och tycker det är roligt, den leker”

(null)
När vi kom in i skogen såg vi svampar som växte på en stubbe och förundrades över hur vackra de är. Samtalet flöt sedan vidare kring svampar som man kan plocka i skogen som är ätliga. Något barn berättade att man kan plocka kantareller som man kan äta.

(null)

(null)
Framme vid klätterträdet blev det frukt och sedan lek i trädet. Klätterträdet förvandlades till en bil som barnen skiftades om att köra.

(null)

(null)
Barnen hittade pinnar i skogen som de låtsades vara trumpet och trummor.

(null)

(null)

(null)

(null)
På vägen till skogen (och hem också) såg barnen spår efter dinosaurier och barnens förslag var att vi skulle följa spåren och det gjorde vi men när vägen tog slut försvann även spåren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *