Matlagning på stjärnan

Igår var det dags för terminens första matlagning utomhus. Vi gjorde upp eld och sen var det dags att skörda grönsaker från vår odling för att kunna göra en grönsakswok. Till det bakade vi bröd.





Degen rörde vi ihop och fördelade den i tre plastpåsar för att sen jäsa dem innanför tröjan. Barnens hypoteser kring vad som skulle hända med degen när vi haft den innanför tröjan var: ”den kommer att bli platt”, ”den blir kletig”, ”den kommer att växa”.

Barnen satt och jäste degen i solen och de tyckte det var en härlig känsla och de pratade om att det var deras lilla bebis.

Här är vårt lilla ”jäsexperiment” klart och vi kunde jämföra de olika påsarna. Två degar var större än den tredje och vi kom fram till att vi inte varit lika varsam om den som de andra två.

Här är bröden på grillen och färdiga att avnjutas till lunchen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *