Kanin och Igelkott är borta!

I onsdags när vi satt och åt frukt märkte vi att Kanin och Igelkott inte satt på hyllan som de brukade, de var borta!!! Barnen hade många tankar och funderingar kring vad som kan ha hänt dem.

– En tjuv som tagit dem!

– Det är påskharen som tagit dem!

– Eller så vill de inte vara här längre!

– jag tror det är ett lejon! Tiger! Krokodil! Leopard!

– Jag tror det är sommarstugan, han är busig!

– De kanske har lämnat ett spår?

– Jag hör något?

– Jag känner med luktsinnet.

– Jag hörde något, i hallen!

Vi diskuterade fram att vi nog skulle leta efter dem där ute. Så vi tog på kläderna och begav oss ut. Utanför dörren hittade vi spår både efter Igelkott och kanin. Vi följde spåren som ledde oss till dammen och under bänken såg vi en korg! I korgen hittade vi Kanin och Igelkott och de berätta att de hade bråkat och därför sprungit iväg. I korgen hade dem också en bok som heter ”Säga stopp” som de vill att vi skulle läsa tillsammans. Vi fick lära oss att man ska säga stopp om man inte vill.

I torsdag lyssnade vi på boken ”Säga stopp” igen och lekte där efter leken följa färgen. När vi visa det röda kortet var det stopp och barnen skulle stå still och när vi visade gröna kortet skulle barnen göra något som t ex hoppa, vinka, dansa.

Vi avslutade veckan med leka olika lekar. I första leken blev vi uppdelade i tre olika grupper röd, gul och grön. Sedan satte vi i gång musik att dansa till och när musiken slutade, skulle man hitta sitt färg bo. Därefter lekte vi Följa färgen och avsluta med hinderbana.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *