Håll Sverige Rent…..”Skräp-plockardag” och mycket mer.

I förra veckan var vi ute och plockade skräp i vår by. Detta skräp tog vi med oss till en plats dit vi blivit ditbjudna att på avsedd plats sortera upp skräpet efter plast, metall, papper,kartong, brännbart osv.

Vi samarbetade ”i städlag”.

   
                 

Så mycket skräp som ligger i naturen. Det är inte fint att se på och djuren i vår natur kan skada sig på det. En del saker kan till och med avge gifter ut i naturen. Vi var hjältar som befriade naturen från detta skräp som någon bara kastat ifrån sig eller som kan ha blåst ifrån någon trädgård.

Väl på plats kunde vi observera och iaktta olika djur som Småkrypen hade med sig, stora snäckor, grodägg och vi kunde undersöka skogens insekter i lupp.

   
     

På plats fanns också en biodlare som berättade om sina bi och honungen som de producerar.

Barnen ställde frågor som han försökte svara på. Spännande att se alla bi krypa i lådan som han tagit med dem i.   Vi fick också se hur en bikupa ser ut och smaka på honungen.

   
           

Bredvid bikupan visades hur man med bivax, olivolja och rapsolja kunde göra en egen salva utan konstgjorda medel. Denna salvan kunde man använda på huden eller till torra läppar.

  
På ett annat ställe fick man smaka på grönsakssoppa.

I skogen fanns det en ”Hitta Vilse stig”. När man gick på denna kunde man läsa på skyltar som handlar om vad man ska tänka på och göra om man råkar gå vilse.

   
   

Denna dag bestämde vi oss för att äta vår lunch i skogen, till fågelkvitter och ljud av en hackspett som hittat ett bra träd att hacka efter insekter i. Solen lyste och vi hade en härlig dag i skogen med många intryck, nya kunskaper och reflektioner. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *