Förskolansdag Och Kompassens födelsedag 

Igår torsdag firade vi förskolans dag, det firas över hela landet. I år har kompassen fem års jubileum så vi passade på att fira detta gemensamt med en stor fest för hela förskolan.


stjärnorna hade gjort fina födelsedags skyltar till våra grindar.

Isbjörnen Isidor kom och hälsade på oss som berättade att alla skulle springa kompassenloppet, Lilla Björn och Draken började springa, stjärnorna hejade på. Sedan var det stjärnornas tur och Lilla Björn och Draken hejade på dom. När barnen kom i mål fick de en medalj av Isidor. Efter ett sådant lopp är det viktigt att fylla på med energi. Vi har i veckan hjälpts åt att baka rulltårtor som Lill sedan gjort iordning till en härlig bakelse, hon hade även gjort fina fruktfat som vi fikade på ute på gården. 


Tack snälla Lill för den goda fikan. 


Pippi Långstrump kom och hälsade på oss, vi sjöng, dansade och hade skoj tillsammans. 

Efter att Pippi varit på besök så fanns det flera aktiviteter förberedda på gården. 

Barnen fick möjlighet att blåsa såpbubblor, testa vad som kan flyta och sjunka i vatten, vad händer om man häller bakpulver i en flaska med vatten och en ballong ovanpå och kasta kottar i hål på en uppspänd presenning. -Vi skördade våra första sparrisar, dom var väldigt stora och smakade gott efter att Lill tillagat dom i köket. 

Stort tack till alla som var med och firade Förskolansdag och kompassens födelsedag med oss! ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *