Draken vecka 46 & 47

I vecka 46 jobba vidare med olika aktiviteter i våra grupper. Tornadobilarna var på ”ormjakt”. Vi gick på promenad för att hitta pinnar som likna ormar och vi hitta många passade pinnar. Vi tog sedan in pinnarna för att torka så vi dagen efter kunde måla dem. Barnen fick i uppdrag att välja varsin leksaksorm, deras uppgift var sedan att måla samma mönster på pinnen som leksaksormar hade.

Känguruna har denna vecka jobbat med musik och rytmik och spela lite olika instrument. Krokodilerna har provat om deras lerkrokodiler kunde simma. Krokodilerna kunde simma med varierat resultat barnen uttryckte det som att de flesta drunkna och några kunde simma.

Barnen har denna veckan kontinuerligt kollat postlådan om de kommit någon post. De har varit väldigt nyfikna.

I vecka 47 fick vi äntligen besök av Sheila som flugit ända från Australien till Blentarp för att hälsa på oss. Hon berättat att vattenroboten kommit fram och fixat vatten i Lulus sjö och hon och hennes kompisar hade blivit jätteglada. Sheila hade även med sig ett vykort från vattenroboten där den berätta om deras färd till Australien. Av Sheila fick barnens varsin boomerang som de sedan skulle måla och pynta. Vi fick även ett uppdrag av Sheila som vi fick vänta med att öppna till dagen efter. I uppdragsbrevet stode att vi skulle baka det Australienska brödet Damper som Sheila brukar äta till frukost. När brödet var färdig gräddat smakade vi på brödet till lunchen och de flesta barnen tyckte brödet var gott.

Sheila tackade oss för all hjälp hon och Lulu fått av oss och hon berättade att vind skulle resa vidare i världen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *