Besök hos Skugghäxan

Eftersom vi nu skapat magisk färg till Skugghäxans snällbrygd gick vi till skogen för att ge henne den.


Idag var inte barnen alls rädda för att gå igenom portalen in i häxriket utan det var glada miner och förväntan hos barnen.​​​​

När vi närmade oss häxan kunde vi höra att hon satt och grät så förtvivlat. Barnen frågade varför hon grät och Skugghäxan berättade att hennes elaka häxkompisar varit riktigt taskiga mot henne. De hade tagit hennes ödlegodis, tagit hennes gosedjur, knuffat henne när de lekte med spindlar och skrattat åt henne. Barnen lyssnade aktivt och ett barn föreslog att hon skulle säga åt häxkompisarna att de skulle vara snälla till henne. Något annat barn sade att vi gjort  magisk färg till snällbrygden så att häxkompisarna kan bli snälla. 

​​

Skugghäxan frågade barnen vad de haft för ingredienser till snällbrygden och de nämnde: socker, salt, vatten, mjölk, pinnar. Häxan skrev ner detta så att hon skulle kunna blanda en ny brygd med den magiska färgen.

Genom denna upplevelse för barnen vill vi på ett lustfyllt sätt komma in i lärområdet kamratskap och vi tänker att barnen blir engagerade kring detta området i och med att det sker på ett lek- och fantasifullt sätt. Redan på hemvägen och vid lunchen började barnen spåna på vad de kunde göra för Skugghäxan. Något barn kom på att vi kanske skulle kunna göra en teckning till henne så att hon blir glad. Vi tar barnens tankar med oss för fortsatt planering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *