Igår grävde vi upp vår trädgren där vi spikat fast olika material. Vi gämförde med bilden som vi tog innan vi grävde ner den. Äppleskrutten var helt borta, bananskalet var brunt och ”ruttet”, fjädern var jordig och bruten, det bruna bladet var borta, den gröna plastkorken var som när vi grävde ner den liksom spiken som vi satte fast allting med.

Ett önskemål från något barn som andra tyckte var en bra idé var att vi skulle städa i naturen. Efter några minuter (ca 7 minuter) hade vi fått ihop fem påsar med skräp och en trasig plasthink. Detta tog vi med oss och kastade så att det blev lite renare i vår närmiljö. Vi kallade oss ”Städpatrullen”.

När vi gick i skogen såg vi minsann vårtecken. Träden hade börjat få gröna knoppar som började spricka ut som blad.

Harsyran lockade för de barn som tycker om denna.

I skogen såg vi något hemskt. Någon hade spikat i ett träd. Som tur var satt spiken bara i den yttersta barken så vi lyckades dra ur den och befria trädet från spiken.

Några barn hittade en ”karta” på en trädgren utan bark. Ser ni krysset? Där finns det en skatt.

Fågelsången har vi ingen bild på men när vi satt och åt vår frukt var det underbar sådan.  När vi klättrade i träd och gick balansgång på liggande träd var det halt så det gälde att hålla tungan rätt i mun.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *